Paštika s tymiánem a uzeným bokem

SUROVINY:
500 g kuřecích jater
4 lžíce másla
2 šalotky
1 stroužek česneku
1 dcl portského vína
100 ml smetany
sůl a pepř
sušený tymián
200 g uzeného boku
lžička naloženého zeleného pepře

POSTUP:
V pánvi rozehřejeme lžíci másla. Šalotky pokrájíme na kostičky a zpěníme ji na másle. Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce. Játra několik minut restujeme a poté podlijeme vínem. Dusíme dokud se víno téměř vyvaří a pak přilijeme smetanou. Přidáme lžíci másla, prolisovaný česnek, tymián a sůl podle potřeby. Pár minut prováříme a poté tyčovým mixérem rozmixujeme na jemno. Do jemné paštiky vmícháme na malinké kostičky pokrájený uzený bok a nasekaný zelený pepř. Paštikou naplníme mističky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme na malinké kostičky uzený bůček a přidáme tymián. Touto směsí přelijeme paštiku a ta se nám díky máslu zakonzervuje. Dáme vychladit do lednice. Podáváme s pečivem.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky