Sváteční masová roláda

SUROVINY:
4 vejce
300 g mletého vepřového masa
hrst nasekané petržele
olej
strouhanka podle potřeby
1 stroužek česneku
100 g eidamu
100 g kvalitní šunky
lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř
listové těsto
rozšlehané vajíčko
černý sezam

PŘÍPRAVA:
1.
Troubu rozehřejeme na 200°C. Tři vajíčka rozšleháme v misce, přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a z rozšlehaných vajíček osmažíme dvě omelety do zlatavé barvy.
2. Maso vložíme do mísy, přidáme jedno vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku. Maso řádně promícháme, aby se nám suroviny spojily.  Na linku si dáme potravinářskou fólii a maso na ni položíme. Válečkem vyválíme obdélníkový plát a ten poklademe vaječnou omeletou, potřeme hořčicí a přidáme plátky šunky a sýra. Maso pomocí fólie svineme do rolády. Z listového těsta také vyválíme obdélníkový plát a masovou roládu do těsta zabalíme. Okraje těsta potřeme vajíčkem, aby se nám roláda nerozvinula.
3. Roládu dáme na plech vystlaný pečícím papírem a potřeme ji vajíčkem. Posypeme černým sezamovým semínkem. Pečeme v troubě asi 35 minut. Před podáváním necháme sekanou asi 15 minut odpočinout a poté nakrájíme na plátky. Výborná je i studená.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky