Salát s medovou pečenou řepou a kozím sýrem

SUROVINY:
70 g polníčku
50 g rukoly
půl pomeranče
100 g kozího sýra
50 g pekanových ořechů
Na pečenou řepu:
3 předvařené řepy
3 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl a pepř

POSTUP:
1.
Řepu pokrájíme na asi půl centimetrová kolečka. V míse smícháme med, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř. Zálivku smícháme s řepou a vše vsypeme do zapékací misky. Pečeme 25 minut při 200°C pod programem grill.
2. Do velké mísy dáme polníček, rukolu a měsíčky pomeranče. Když je řepa upečená, tak ji necháme vychladnout a společně se šťávou, řepu vmícháme do salátu. Salát podáváme posypaný kousky kozího sýra a pekanovými ořechy.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky