Česneková polévka s křepelčími vajíčky

SUROVINY:
6 stroužků česneku
1,2 l drůbežího vývaru
4 brambory
sůl a pepř
6 křepelčích vajíček
1 lžička majoránky
2 bobkové listy
olej
1 malá bageta
100 g kvalitní šunky
100 g eidamu

PŘÍPRAVA:
1.
Brambory zbavíme slupky a pokrájíme je na kostičky. Do hrnce nalijeme trochu oleje  a brambory na něm orestujeme. Přidáme 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky, bobkový list a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem. Polévku osolíme a opepříme podle chuti.
2. Bagetu nakrájíme na kostky a orestujeme na nepřilnavé pánvi s trochou oleje.
3. Česnečku vaříme do změknutí brambor. Ke konci přidáme do česnečky 2 prolisované stroužky česneku, majoránku a celá vajíčka (nerozšlehaná). Vaříme další 3 minuty. Na dno talíře dáme na nudličky pokrájenou šunku, nastrouhaný sýr a zalijeme horkou česnečkou. Na závěr přisypeme krutony.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky