Vepřové hranolky s parmezánem, amerikama a kari dipem

SUROVINY:
400 g vepřové kýty
hladká mouka
2 vajíčka
4 lžíce jemně strouhaného parmezánu
strouhanka
sůl a pepř
Na ameriky:
4 brambory
olivový olej
sušený česnek
sůl a pepř
Na dip:
150 g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
lžíce nasekané bazalky
lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř
1/4 lžičky kari koření

POSTUP:
1.
Brambory řádně očistíme, pokrájíme na měsíčky a vložíme do mísy. Zalijeme je vodou a necháme tak hodinu v ní. Brambory se tak zbaví škrobu. Poté je osušíme, vložíme zpět do mísy, zakápneme olivovým olejem, okořeníme česnekem, solí, pepřem a řádně promícháme. Brambory vyskládáme na plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme při 220°C asi 30 minut.
2. Vepřové maso krájíme proti vláknu na úzké hranolky. Maso osolíme a opepříme. Poté ho obalíme v trojobalu s tím rozdílem, že do vajíčka zašleháme parmezán. Do kastrůlku nalijeme olej, který rozehřejeme. V oleji smažíme masové nudličky do zlatavé barvy.
3. Do mističky dáme bílý jogurt, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, kari, sůl a pepř. Dip řádně promícháme. Maso podáváme s amerikama a dipem.


www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky